Jasenovac Naslovna 1200x642 - МАТИЈА МИЛОВАНОВИЋ У ЈАСЕНОВЦУ ПОЛОЖИО ВЕНАЦ И ПОКЛОНИО СЕ НЕВИНИМ ЖРТВАМА ЛОГОРА СМРТИ (ФОТО)
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

МАТИЈА МИЛОВАНОВИЋ У ЈАСЕНОВЦУ ПОЛОЖИО ВЕНАЦ И ПОКЛОНИО СЕ НЕВИНИМ ЖРТВАМА ЛОГОРА СМРТИ (ФОТО)

pin - МАТИЈА МИЛОВАНОВИЋ У ЈАСЕНОВЦУ ПОЛОЖИО ВЕНАЦ И ПОКЛОНИО СЕ НЕВИНИМ ЖРТВАМА ЛОГОРА СМРТИ (ФОТО)

Матија Миловановић, помоћник председника општине Богатић у име грађана општине Богатић и председника општине Милана Дамњановића положио венац и поклонио се невино страдалим жртвама јасеновачког логора смрти

Код споменика „Камени цвет“ који је подигнут на месту где је пре 80 година основан највећи и најозлоглашенији концентрациони логор у Независној Држави Хрватској данас је одржан парастос свим јасеновачким жртвама.

Парастос је служио патријарх Српске православне цркве Порфирије уз саслужење великог броја архијереја СПЦ, а присуствовао је и велики број делегација из наше земље, као и из иностранства.

Патријарх је током литургије поводом Светих новомученика јасеновачких окупљене вернике подсетио да су на том месту пре 80 година извршени најстрашнији, уму незамисливи злочини, злочини који су извршиле усташе над недужним људима из српског, јеврејског и ромског народа, али и хрватског народа. На том светом месту изневерен је Бог, а осрамоћен читав људски род.

У име грађана општине Богатић и председника општине Милана Дамњановића, свим невино страдалим жртвама овог монструозног логора смрти поклонио се помоћник председника општине Матија Миловановић.

(Саопштење Општине Богатић)

Related Images: